Helaas,

Vandaag 21 Mei, laat in de middag, pas om kwart over 6 kreeg ik DE mail van het rijksmuseum,….Helaas. Er waren maar liefst 8.390 inzendingen. Van de uitslag van de jurering werd je, tussen 17 en 21 Mei, via mail op de hoogte gebracht,… Wat duurde het lang,… zo spannend,.. maar helaas, net niet naar de finale van Lang Leve Rembrandt. Net niet hangen in het Rijksmuseum in Amsterdam. Maar wat heb ik genoten van het maken van de tekening, van het uitzoeken van de bij elkaar passende typisch Enschedese items. Zo leuk, dus niks helaas,… ze weten niet wat ze missen daar in Amsterdam,…Ons college van B&W,…!!

Uitleg en biografie voor LLR

Rembrandts schilderij de Staalmeesters vond ik altijd, in vergelijking met de Nachtwacht, verschrikkelijk saai. Het is een groepsportret dat alleen betekenis heeft voor dat kleine specifieke groepje mensen. Vandaar mijn keuze om zelf een verhaal toe te voegen aan dit schilderij: het verhaal van Enschede, de Twentse textielstad. Het voltallige college van B en W in Middeleeuws kostuum staat centraal, de textielindustrie als entourage. Vervlogen tijden in hier en daar, een humoristisch, modern jasje verwerkt. Net als bij het werk van Rembrandt heb ook ik veel geschoven met de elementen, steeds net iets anders dan zijn origineel. Met een driehoek compositie bovenal geprobeerd het licht te vangen. De prachtige, niet gekleurde, glas in lood ramen van ons stadhuis waren daar uitermate geschikt voor. 

Met officiële toestemming van de betrokken personen.

Faber Castell Classic kleurpotloden op Schut Serene aquarelpapier.Afmeting, incl passe-partout: 60 x 90 cm. Foto genomen zonder de aluminium wissellijst, in verband met de spiegeling van het glas.

Ben geboren in 1961 en heb mijn jeugd doorgebracht op het mooie Twentse platteland. Vond tekenen altijd al leuk en was gek op lezen. Schrijven doe ik graag in het Twents en heb samen met de uitgeverij TwentseWelle een kinderboek uitgebracht waarin deze beide passies samenkomen. In 2009 heb ik de amateurwedstrijd Talens Palet gewonnen. In mijn schilderijen en tekeningen verwerk ik graag een verhaal. Het meedoen aan deze wedstrijd is voor mij een hele uitdaging geweest aangezien ik maar zelden mensen portretteer. Vooral het neerzetten van een herkenbaar persoon op maar 4 cm bleek een hele klus.